Home » Ваксини » За модата да се ражда вкъщи

За модата да се ражда вкъщи

Днес попаднах на интересна статия във в. Марица. Копирам я без съкращения.

Раждането вкъщи може да бъде опасно. За това предупреди по време на специализиран форум в Пловдив ръководителката на клиниката по детска неврология в Университетската специализирана болница по неврология и психиатрия “Свети Наум” професор Венета Божинова. Напоследък в различни форуми се шири мода за домашно раждане. Има обучени жени, подобно на акушерки, които помагат на бременните. При нормално протичащ акт това може да е добре. Но при патологично раждане е абсолютно неприемливо. В болницата дори не всичко да е регулирано, може да се приложи поне апаратна вентилация, посочи професор Божинова.
Други изяви, които впечатляват специалистката, е разширяващата се тенденция срещу ваксинирането. Това е груба грешка. От ваксините винаги има повече полза, отколкото беда. Съществуват заболявания с много тежки последствия, които са изчезнали благодарение на имунизациите, каза лекарката. Тя даде за пример морбилито, което протича остро при децата и може да причини смърт от пневмонии и енцефалити. Има вероятност вирусът да остане в мозъка, ако неваксинирано дете до 2-годишна възраст се зарази. Тогава се получава хроничен енцефалит. Протича постепенно и завършва фатално. Затова трябва да се правят ваксини, подчерта професор Божинова. Та допълни, че новите повеи – да се живее сред природата, да не се ваксинират и да се чака развитие на естествения имунитет, може да изиграе лоша шега, тъй като има тежки болести, които не могат да се лекуват само от природата.

Advertisements

3 thoughts on “За модата да се ражда вкъщи

  1. мдааааа …. понякога самият аз се чудя къде им е акълът на тези хора. колко смъртни случая имаше вече и няма да се сетят да спрат с малоумието…

  2. Модата е сериозна! Има и някакви дули, които широко прокламират дейността си.
    Иначе поздравления за статиите. Някои отях са истински находки. Чудя се как така още никой анти- не се е намесил в дискусията 😉 но бъди подготвена. Скоро сигурно ще те заринат с безсмислена плява за това колко вредни са ваксините и как те трябва да имат право на личен избор. Питам аз дали починалите бебета са набавили на лудите им родители нуждата от свобода на личния избор? Едва ли!!!

  3. Благодаря 🙂 понякога като чета какви митове и заблуди има, се чудя аз ли не съм за този свят, той ли не е за мен …
    Както и да е. По-важното е, че за наше щастие управляващите не считат раждането в къщи за нещо, което би могло да бъде право на избор. За още по-голямо щастие, нямат намерение и да отменят задължителния характер на ваксините. Искрено се надявам скоро и да вземат да засилят контрола върху тях. Да видим 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s