Home » За или против ваксините

За или против ваксините

Много се чудих преди да започна тази нова страница. Чудих се, защото мненията в интернет са прекалено поляризирани, дори клонящи към фанатизъм.

Обаче днес един пост надделя, очеизваждащо е в коя посока.

Какво ме дразни най-много?

1. Непроверени твърдения, според които ваксините са виновни за всичко – от аутизма, през множествена склероза, та до смърт.
2. Непроверени твърдения за съдържанието на ваксините – от сложни наименования на биохимични елементи и съединения, та до простичкото “живак”.
3. Страхът, който се задейства в съзнанието на нищо неподозиращите родители – бебето плаче? Разбира се, че е от ваксините; бебето спи прекалено много? Ама, няма нищо по-естествено от това да е именно от имунизациите …

Адски е гадно да си играеш със страховете на хората, на родителите, които, нормално, са още по-засилени, когато става въпрос за децата им.

Адски е гадно, когато твърденията (уви) са лъжливи. Всички сме запознати със Световната конспирация срещу здравето, с naturalnews.com – едни истински титани на съвременната медицинска мисъл.

Адски е гадно и, че подобни “течения” насочени срещу медицината и лекарите се засилват. Наред с и без това изтерзаното, нископлатено и демотивирано медицинско съсловие, нещата започват да придобиват ужасяващ вид.

Тая настървеност адски много ме мотивира лично – като гражданин и родител, да се опитам да обясня с думички прости какво, според мен представлява превенцията, във всичките и форми. Разбира се, няма да изневеря на себе си и ще продължа да давам и съответните източници. Обещавам, ще са проверени.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s